Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
 
 

Kolmas luukku

Hyvää itsenäisyyspäivää! Kolmannen luukun tehtävä on kirjoitustehtävä! Sovita järkevästi tarinaasi mukaan sanat lumi, sininen, pimeys ja veri ja lähetä se alla olevaan vieraskirjaan julkisesti. Tarinoiden on oltava kirjoitettu jollakin hahmoistasi, ja saat tarinasta samanlaisen arvioinnin kuin normaalistakin tarinasta. Sanojen muotoa saa halutessaan muuttaa.

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Leoparditäplä, Varjoklaani

06.12.2018 12:59
"Aurinkovarjo johtaa rajapartiota", Liljaviiksi maukui. "Ota mukaasi Iltahämy, Ohdakepiikki, sekä vaikkapa Leoparditäplä."
Aurinkovarjo, laiha musta kolli nyökäytti päätään ja kokosi maininut kissat ympärilleen ja lähti ulos leiristä.
Jättäydyin partion viimeiseksi Iltahämyn kanssa. Kolli oli tullut minulle nyt läheisemmäksi ja aika ajoin minusta alkoi tuntua siltä että olimme enemmän kuin ystäviä.
Sininen taivas hohti täynnä tähdistä päällämme. Vilkuilin ylös taivaalle. Olikohan Ruostepentu, minun rakas veljeni siellä?
Lumi narskui tassujemme alla. Lehtikato oli parhaillaan tulossa. Se huoletti minua, mutta toisaalta Tähtiklaani varmasti suojelisi meitä. Olihan lumi kaunista, se antaisi ihanasti valoa pimeyteen.
Pysähdyin merkitsemään läheisen pensaan. Läheltä kuului voimakasta ääntä ja säikähdin, kun ohi vilisti ukkospolulla hirviö.
"Säikähditkö?" Iltahämy kysyi. Kolli oli ketunmitan päässä ja virnisti.
"Pöh!" tuhahdin. En halunnut myöntää mitään. Pieni asia, mutten halunnut nolata itseäni.
Jatkoimme matkaa eteen päin, haaskalaa kohden. Jostain päin tuli hiiren, tai kahden tuoksu ja mieleni teki metsästää ne lehtikadon varalle. Ehkä palatessamme voisin yrittää saada jotain ja sitä paitsi metsästyspartio oli myös liikkeellä.
"Aih!" kiljaisin yhtäkkiä. Tunsin jonkun pistävän vasenta etupolkuanturaani.
"Mikä on hätänä?" Iltahämy kysyi. Pysähdyin. Näytin kollille tassuani.
"Piikki", hän maukui. "Siitä tulee hieman verta, se on parasta näyttää heti Sorasydämelle. Aurinkovarjo ja Ohdakepiikki, te varmasti pystytte jatkamaan partion loppuun kahdestaan, jos vien Leoparditäplän parantajan pesälle."
Aurinkovarjo murahti jotain vastaukseksi. Lähdin kohden leiriä. Pystyin kyllä kävelemään itsekin, mutta Iltahämy halusi välttämättä auttaa. Tämä oli pieni juttu, ei mimulta sentään mikään tassu ollut murtunut!

Iltahämy oli seurassani edelleenkin, kun saavuimme parantajan pesälle.
"Onhan Leoparditäplä kunnossa?" hän kysyi Sorasydämeltä ja tämän oppilaalta Kuuratassulta.
"On on, ei mitään hätää", Sorasydän naukaisi. Parantaja otti piikin pois.
"Käy kastelemassa tassu lumessa ja jos tuntuu, niin mene lepäämään", hän maukui minulle. "Se oli pieni piikki ja antura on huomenna varmastikin jo parempi!"
Menin lepäämään sotureiden pesään vuoteelleni. Väsytti, oli jo myöhä. Rajapartio ja metsästyspartio olivat varmasti jo tulleet.
"Toisinko sinulle jotain syötävää?"
Iltahämy oli seurannut minua.
"Kiitos, se olisi mukavaa", sanoin väsyneenä. Onneksi minulla oli ihana rakastava ystävä.

Vastaus:

Olipas mukavan tunnelmallinen rajapartiotarina, Iltahämyn ja Leoparditäplän suhteen kehkeytymistä on mielenkiintoista seurata! Iltahämy on tosi mukava, vaikkei Leoparditäplän vammat olekaan mitään kovin suuria :>

Saat 13 kokemuspistettä ja joulukalenteripisteitä 2.

- Naru (6.12.2018)

©2019 Nɪɪᴛʏɴᴋᴜᴋᴋᴀ - suntuubi.com